Van zesde leerjaar naar secundair? Simpel toch?!

MALDEGEM/EEKLO

De GO!-scholen van Maldegem en Eeklo hebben een filmpje gemaakt die kinderen van het zesde leerjaar moet helpen bij hun overstap naar het secundair onderwijs.

Joeri Seymortier 23-02-21, 09:25 Laatste update: 23-02-21, 13:24

Binnenkort moeten veel kinderen die nu in het zesde leerjaar zitten, kiezen naar welke secundaire school ze gaan. Opendeurdagen zijn er door corona niet, dus zochten de GO!-scholen van Eeklo en Maldegem naar een online oplossing. “In de huidige periode is een schoolkeuze maken niet zo eenvoudig”, zegt directeur Nick Van Vooren van GO! Atheneum en leefschool De Tandem in Eeklo. “Fysieke infodagen kunnen niet zoals anders plaatsvinden, waardoor heel wat ouders en hun kinderen, met vragen blijven zitten. Aan de hand van enkele heel eenvoudige vragen en antwoorden willen we de kinderen helpen bij het maken van hun keuze. En dat doen we met een filmpje.”

Het filmpje heet ‘De stap naar het secundair? Simpel!’. “Met de GO!-directies waren we het vlug eens over de noodzaak van eenvoudige informatie. Als figuranten spelen leerlingen mee uit onze basisscholen. We hopen dat het bij heel wat leerlingen basisonderwijs aanspreekt”, zegt Geert De Buysere, directeur GO! Atheneum Courtmanslaan Maldegem.

Bekijk hier het filmpje: https://youtu.be/bpkR23LHcx0

Bron: https://www.hln.be/maldegem/van-zesde-leerjaar-naar-secundair-go-scholen-maldegem-en-eeklo-helpen-keuze-maken-met-filmpje~a44f6dc67/